באיזה פלטפורמה כדאי לי לשווק?
עודכן: 10 בנוב׳ 2022
האם גם אתם מרגישים לפעמים מוצפים ומבולבלים מהריבוי הבלתי אפשרי של ערוצי דיגיטל ופלטפורמות שיווקיות? אולי גם לכם זה עושה לכם חשק לכבות את כל המכשירים, לשים על השתק ולחזור לעבודה?

אז אתם יכולים לנשום עמוק, ולדעת שאתם ממש לא לבד. הרבה עצמאים ובעלי עסקים מתמודדים באופן יומיומי עם ההרגשה הבלתי נמנעת שהם לא מספיק טכנולוגים, לא מספיק מכירים את עולם השיווק הדיגיטלי, ולא באמת מצליחים להשתלט על כמות התכנים והפיזור שלהם בפלטפורמות השונות. כולנו באותה השיכשוכית.
באופן טבעי, כאשר משתפים תוכן כל הזמן ועדיין מרגישים שלא קורה כלום, יהיה מצב שיוביל רבים מאיתנו לתסכול שגדל ומתעצם, ובסופו של דבר יגרום לנו לוותר מתוך התחושה ש "לי זה לא עובד".
אם אתם מזדהים עם אחד או יותר ממה שכתבנו תדעו שאתם ממש לא לבד.
אז בואו נתחיל מההתחלה.
שאלה ראשונה שנשאל את עצמנו – למה?
למה אנחנו רוצים לשווק את העסק שלנו ?
אולי זה נראה לכם מיותר ומובן מאליו, במיוחד אם אתם עסק שפועל כבר שנים, אבל זאת השאלה הכי חשובה שראוי לעצור ולשאול אותה אחת לתקופה, באבולוציה של העסק ולא רק בהתחלה שלו.
כתבו לעצמכם את כל הסיבות שבגללן החלטתם להקים עסק עצמאי, תנו לעצמכם להרגיש מאיפה התשוקה הזאת באה. התשובות שלכם יחדדו, קודם כל עבורכם, את הסיבה שאתם עובדים כל כך קשה ומהו המנוע ליצירה שלכם, "למה" ברור ומנוסח היטב יעבור גם הלאה בשיווק ובשיח שלכם עם הלקוחות.
בשלב הבא תשאלו – מה המטרות של השיווק שלנו?
הגדרת המטרה של השיווק, זאת אומרת – היעד, ייתן לנו כוון כללי לגבי הפלטפורמות שכדאי לנו להשקיע בהן את מירב המיקוד והאנרגיה שלנו.
ניקח לדוגמה עסק שפונה בעיקר לאנשים צעירים ובני נוער. במקרה כזה, נבחר לפעול בפלטפורמה שהם נמצאים בה יותר ובסגנון שיווקי שמתאים להם. נשתמש בסרטונים במקום בתמונות סטטיות, בקצב מהיר, ונשלב מוזיקה מתוך טרנדים חמים.
אם המטרה שלנו היא למכור קורסים דיגיטליים לנשים בנות ארבעים פלוס שרוצות ללמוד לנהל כספים אבחר להתמקד בפלטפורמות שווק אחרות והשפה הוויזואלית והמילולית תהיה שונה, ומותאמת לקהל היעד. מכאן אתם כבר מבינים שבחירת הפלטפורמה המתאימה מושפעת קודם כל מהמטרות שלנו.
איך עושים את זה?
הגדירו מטרות.
לכל מטרה כיתבו מי קהל היעד שלה ומה הסגנון שלו, מה הוא אוהב, מה ידבר אליו ולמה הוא יתחבר.
כיתבו בצורה מפורטת את הנושאים השונים הקשורים לאותה מטרה – מה אתם רוצים לומר.
איזה צורת תוכן תיצרו מכל אחד מהנושאים: טקסטים כתובים, תמונות, גלויה מעוצבת גרפית, סרטון, reel, סטורי וכדומה.
וכאן המקום לחשוב על החוזקות והחולשות האישיות שלנו. שני הניגודים האלו יעזרו לנו מאד להתמקד ולבחור פלטפורמה שיווקית מתאימה. נכון שזה המקום בו אנחנו הכי מתבלבלים, כי מסביב יש כל כך הרבה קולות שאומרים לנו שחייבים להיות בפלטפורמה הזאת והזאת כי "זה מה שעובד עכשיו" ושאם לא תרקדו מול מצלמה אין עסק (:
הכלים שעומדים לרשותנו מתפתחים בצורה כל כך דינמית ומהירה שלעיתים יש תחושה שעד שהשתלטנו והבנו איך לעבוד עם כלי מסוים הוא כבר פחות רלוונטי.
אבל, ויש כאן אבל חשוב, כשאנחנו עובדים תוך הבנת החוזקות שלנו, נרוויח גם תוצאות וגם עשיה מתוך מקום קליל ושמח יותר, וזה לכשעצמו כבר משמעותי ויוצר טון חיובי בכל תוכן שנשתף.
איך החוזקה שלנו תבוא לידי ביטוי בבחירת הפלטפורמה השיווקית?
אם יש לכם עין טובה ואתם מצלמים תמונות מעולות ואוהבים לתעד לאורך היום עם המצלמה בנייד - יהיה טבעי עבורכם להעלות תוכן באינסטגרם. אבל אם אתם כותבים בקלות, וטקסט של 500 מילים מחליק לכם מהשרוול תוכלו לבחור בשיווק דרך תוכן מילולי, בבלוג או מאמרים באתר, בניוזלטר מושקע או כמובן דרך פייסבוק.
אז בואו נסכם
השקיעו זמן באיתור וכתיבת החוזקות שלכם. מה אתם עושים טוב, בקלות וטבעיות כמעט בלי מאמץ, ממה אתם נהנים. במקביל, בידקו היכן נמצא הקהל שלכם.
התשובות יעזרו לכם להתמקד בפלטפורמות שיביאו מקסימום תוצאות, מקסימום התמדה מצדכם ומינימום איבוד אנרגיה ותסכול.