top of page
חיפוש

כותבים למגירה או כותבים עם מטרה?

עודכן: 3 בנוב׳ 2022

ההבדל בין כתיבה ייעודית לצורך שיווק, לבין "כתיבה למגירה", הוא לא גדול כמו שנהוג לחשוב, ונעוץ בארבעה מרכיבים מרכזיים. אם נהפוך את המרכיבים האלה לצ'ק ליסט מסודר, ונעבוד לפיו – נתחיל לעסוק בכתיבה שיווקית אפקטיבית ולא רק בכתיבה לעצמנו (ולמגירה)


כדי להפוך את הכתיבה שלנו לאפקטיבית לצורכי שיווק, אנחנו צריכים לעבוד "לפי הספר". במקרה הזה, תשמחו לשמוע שמדובר לא בספר עב כרס אלא בספרון. אם אתם כותבים לעצמכם סיפורים קצרים, שירים, רעיונות מנוסחים או סתם הגיגים – תוכלו בקלות לעשות את ה"שיפט" שיניע את הכתיבה שלכם אל השדה השיווקי וירתום אותה למטרות העסקיות שלכם.


נדרשים רק ארבעה מרכיבים הכרחיים כדי שנוכל לקרוא לכתיבה שלנו "שיווקית". המרכיבים האלה יהפכו בקלות את השיווק שלנו לשיווק מבוסס תוכן. גם אם נייצר תוכן, טוב ככל שיהיה, ללא המרכיבים הללו נוכל להיות יופי של קריאייטורים, עם יופי של כתיבה יצירתית – אבל לא נהפוך למשווקים באמצעות תוכן. תעקבו באופן מתודי אחרי המרכיבים הבאים, ובמשך הזמן תרגישו בהבדל: הבדל בתגובות, בעוקבים, ולבסוף גם בכמות הלקוחות.


1. מטרה ברורה

כל פיסת תוכן שנייצר צריכה להיות בעלת מטרה ברורה, ולא בהכרח מכירה ישירה. מטרה כמו מיתוג העסק צריכה לעסוק בסטוריטלינג (storytelling) של המותג עצמו, ליבת העיסוק שלו. מטרה שבאה להדגיש את המומחיות שלכם, צריכה להדגים ולהדגיש את היכולות בצורה ברורה ומובנת לכול.

לכל עסק מספר יש כמה מטרות מרכזיות, שאותן יש להגדיר באופן ברור עבור כל תוכן שתייצרו.


2. ערך לקהל שלך

לאחר שחקרנו את הקהל שלנו, ואנחנו יודעים מה בדיוק הוא צריך, נתאים לו תכנים רלוונטיים. התכנים יהיו תמיד כאלו שיתנו לקהל ערך, עניין או מידע שחשוב לו – והם ימצבו אותנו כמי שיכולים לעזור לו ולהביא אליו את מה שהוא מצפה לקבל. בכך שניתן ללקוח ערך, נדגיש את היכולת שלנו לספק לו את המוצר או השירות המתאימים לו ביותר.

3. הנעה לפעולה

כדי לייצר אינטראקציה ותקשורת עם הלקוחות שלנו, הקיימים או הפוטנציאליים, חשוב שנגרום להם לפעול. הנעה לפעולה גורמת לקהל שלנו להכיר בנו ולשתף איתנו פעולה, ומאפשרת לנו להיות איתו בתקשורת – הבסיס ההכרחי לייצר מערכת יחסים. בסופו של יום, מערכת היחסים שלנו עם הלקוחות היא המפתח להפוך אותם ללקוחות הטובים שאנחנו רוצים. הנעה לפעולה יכולה להיות תגובה, שיתוף, הפניה להמשך תקשורת, הצגת שאלה ועוד. כל ביצוע של פעולה – כמו לגרום לקהל שלנו להקליק – יסייע לנו לבסס את הקשר איתו.


4. עקביות

המרכיב האחרון הוא המרכיב הסודי, שחשוב לחשוף אותו – בעיקר כי רבים "נופלים" בו. אין טעם לייצר תקשורת טובה, ולהיעלם פתאום. למעשה, התנהלות כזאת יכולה גם לגרום לנזק תדמיתי ועסקי. תקשורת מכל סוג דורשת התמדה ורצף, שכן בעקבותיהם יבואו גם התוצאות. עקביות מייצרת את האמון של הלקוחות ואת ההרגשה שאנחנו שם בשבילם, ועם האמון יגיעו גם התוצאות.


את ארבעת המרכיבים תלמדו לתרגל ולהפוך לטבעיים עבורכם בתוך הקבוצות שלנו. מוזמנים ליצור איתנו קשר בטלפון 050-5653368 או היכנסו לדף המסלולים, וחפשו את המסלול המתאים לכם ביותר


10 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page