הכנת תוכן שיווקי, זה פרויקט בשבילכם?
אם מסתכלים מהצד, אז נדמה שניהול פרויקטים הוא דבר מסובך. בחברות היי-טק למשל, עובדים על פרויקטים ארוכים שלוקחים שנים, או פרויקטים שניתן להגדיר כקצרים שלוקח להשלים מספר חודשים. שני הסוגים מצריכים מנהל פרויקט, שזה תפקיד מרכזי שמי שימלא אותו, ידאג שהפרויקט יצא לפועל, (בדר"כ הם נקראים מנהלי מוצר).
גם בחברות של יזמות בתחום הנדל"ן, קיימים פרויקטים מורכבים שלוקח לפעמים שנים להשלים אותם. לכל אחד מהפרויקטים יש מישהו שמוגדר כמנהל הפרויקט, והוא מוביל אותו לפי המשימות הנדרשות.
אז לפני שתדלגו לפוסט הבא, תשאלו למה העלינו את זה, ומה זה קשור אלינו - העסקים הקטנים?
רוב העצמאים ובעלי העסקים הקטנים מתכננים את הפעילות שלהם על פי רוב, לפי הדרישות של הלקוחות – אם זה קורסים שמתוכננים בהתאמה למי שרוכש אותם, אם אלו שעות פעילות של סטודיו או קליניקה, ובדרך כלל יש לרובנו יומן כלשהו שמנהל את הפעילות העסקית שלנו.
גם בתחום השיווק, עצמאים ועסקים קטנים יעבדו על פי הלו"ז הפנוי שלהם, או אפילו על פי לו"ז שאינו פנוי – ואז בעצם אין שיווק, כי אין זמן.
זה שאין להפסיק את התהליך השיווקי, את זה אתם כבר יודעים. ומי שלא בטוח על מה מדובר, אז ממליצים לכם לקרוא על כך, כאן וכאן.
אז כאן זה המקום להצביע על קשר ישיר בין ניהול פרויקטים לבין השיווק שלכם, שמסתמך על תוכן, ועל התקשורת הקבועה עם הקהל שלכם.
הקשר הזה נקרא – גאנט עבודה.
המשמעות של הגאנט היא פשוטה מאוד – זהו לוח שנה שמחולק על פי הנוחיות שלכם לשבועות או לחודשים, ואפילו יותר טוב – לוח שנתי.
בשביל ההשכלה הכללית, הרעיון נכנס לשימוש כבר בתחילת המאה ה-20, וליתר דיוק בשנת 1910, שבה הציג הנרי גאנט שהיה מהנדס אזרחי ויועץ עסקי את הטבלה שנקראת על שמו, כבסיס לעבודה מסודרת. בין השאר הנרי גאנט פיתח טבלה כדי לעזור לו למדוד תפוקה והספק של מפעלי ייצור. משם הרעיון תפס והתפתח לכיוונים שונים, והפך לאחד מכלי העבודה הנפוצים והבסיסיים בעשרות או מאות תחומים, ובאלפי תצורות.
אז שוב נשאלת השאלה – מה זה קשור אלינו, העסקים הקטנים?
כפי שתראו בתרשים שלמטה זה ממש פשוט – וכמו עוד הרבה דברים אחרים נחלק את התהליך לשלושה חלקים:
מה? – כאן צריך לענות על השאלה הפשוטה, מהם היעדים שלי החודש? תגדירו יעדים ברי-השגה, כאלו שאתם בטוחים שאתם יכולים להגיע אליהם בסיום של החודש.
איך? – באלו פלטפורמות יהיה הכי נכון לקדם את התוכן שלנו? וגם, באיזו צורה הכי יתאים להעביר את הרעיונות שלנו, ואיך זה יהיה הכי נכון לפנות לקהל שלנו?
מתי? – אחרי שענינו על השאלות הבסיסיות, כל מה שנותר לנו זה לחלק את פעילות התוכן שלנו על פני השבוע או החודש. כאן בדיוק זה המקום הנכון להשתמש בגאנט התוכן – להניח על גבי לוח הזמנים את התוכן שהחלטנו להכין, כשאנחנו יודעים בדיוק מתי נפרסם או נפיץ אותו.
רוצים לקבל קובץ מסודר, וממש כייפי לשימוש? כיתבו לנו ונשלח אליכם את הקובץ
